Wanneer u in of nabij Olst-Wijhe bent adviseren wij u onze onderstaande tips. Zowel voor in de winter als de zomer hebben wij leuke tips waar u geen spijt van zal krijgen. Graag vertellen wij u meer over onze tips bij onze Touristinfopunten.

Salland magazine

Het nieuwe SALLAND! magazine is uit. Deze is Gratis op te halen bij de Tourist Infopunten of bekijk het SALLAND! magazine  hier online.

 

Voor meer informatie over Salland kunt u ook de website bezoeken.

Rondleiding bij de Aardehuizen

Vereniging Aardehuis Oost Nederland realiseert in Olst een voor een Europa uniek project : een ecowijk van 23 aardehuizen. Hier worden rondleidingen of presentaties voor groepen gehouden. Ook zijn er rondleidingen gepland waar u zo bij aan kunt sluiten. Kijk voor meer informatie in de agenda van de rondleidingen op www.aardehuis.nl

Rustpunten Olst-Wijhe

Bij een rustpunt kun je pauzeren, iets drinken, naar het toilet en je elektrische fiets weer opladen of repareren. Op de meeste locaties kun je een kijkje nemen op het erf zelf en iets opsteken over cultuurhistorie van het pand  en de streek of  over de passie van de bewoner zelf. Op enkele Rustpunten zullen tevens eigen agrarische producten te koop aangeboden worden; in sommige gevallen kan de bezoeker de boerderij, een beeldentuin of museum bekijken of een Bed & Breakfast overnachting boeken. Op elk Rustpunt is een gedetailleerde kaart aanwezig van het gebied, waarop alle punten, inclusief naam, adres en woonplaatsgegevens vermeld staan. Bekijk ze hier: www.rustpunt.nl.

Eten op IJsselhoeven

Altijd al nieuwsgierig naar de binnenkant van een IJsselhoeve? De bewoners van een achttal IJsselhoeven ontvangen u graag bij een diner op hun locatie. Uw gastvrouw/heer kookt voor u en vertelt over het leven op een IJsselhoeve van vroeger en nu. Ook mag u verder binnen en buiten kijken: de bedstee, de kelder, de deel waar de koeien op stonden, het erf met het bakhuisje, de boomgaard. Genoeg te ontdekken. Meer info:http://www.etenopijsselhoeven.nl

 

IJssellinie

Een verdedigingslinie in NAVO-verband tegen de Russen uit de Koude Oorlog. Van 1950 tot 1968 moest de linie ervoor zorgen om een onverhoopte opmars van het Rode Leger te vertragen door een brede zone langs de rivier onder water te zetten. Er worden regelmatig rondleidingen naar de in oude staat herstelde bunkers gegeven. Er is ook  een rondwandeling via de objecten op eigen gelegenheid te maken. Voor info: www.ijssellinie.nl

Tuin & Plantsoen

Heemtuin Veermans Hof IJsselflora, Wijhe 

www.ivn-wijhe-olst.nl

 

Willy Dobbe Plantsoen Olst

www.herensocieteit-olst.nl


Herma s theetuin, Bockhorsterstraat Olst. Elke dag open. Van mei t/m augustus op vrijdag van 11 tot 16 uur met koffie/thee en gebak.

www.hermaborder.nl

 

Theetuin t Bedoeninkje

Daslever 1, 8131 RW Wijhe

Voor info klik hier.

Winkelen

Om te winkelen biedt Olst-Wijhe veel verschillende mogelijkheden.

Er zijn warenmarkten op dinsdag in Wijhe van 8.30-12 uur op het Van Dedemplein.

Op donderdag in Wesepe van 10-13 uur bij de kerk.

In Olst op vrijdag van 11 tot 16.30 uur in het centrum bij de hervormde kerk.

 

Kijk voor meer informatie:

Hier stroomt de IJssel 

Natuurlijk Olst 

Feestje op de boerderij

De boerin neemt jullie mee voor een rondleiding, zo leer je de boerderij kennen, en de dieren ook! Wist jij dat een koe wel 50 kg per dag eet? Ontdek de geur van het voer dat de dieren eten, en durf jij de eieren uit het kippenhok te pakken? Kijk voor meer informatie op: Salland boert en eet Bewust.

Infocentrum IJssel Den Nul

Het Infocentrum IJssel Den Nul is natuurlijk gelegen op een fantastische locatie langs de IJssel aan de rand van het natuurontwikkelingsgebied de Duursche Waarden. De boomgaard van het Infocentrum, waterspeelplaats en drijfbrug sluiten aan op de wandelroutes in de waterrijke omgeving van de uiterwaarden langs de IJssel.

Touristinfo IJssel

Infocentrum IJssel,
Rijksstraatweg 109,
8121SR Den Nul
0570 - 745040
Dagelijks 10-17 uur

www.infocentrumijssel.nl

Touristinfo Olst

Holstohus
Jan Schamhartstraat 5h,
8121CM Olst
0570 - 561606
Ma t/m za 10- 16 uur

www.uthuus.nl

Touristinfo Wijhe

Historische Vereniging Wijhe
Langstraat 52,
8131BD Wijhe
0570 - 521062
Di t/m vrij 10-12 en 14-16 uur
Za 10-16 uur

www.historischeverenigingwijhe.nl

Facebook
Contact
Instagram
Twitter