Bezienswaardigheden in OLst-Wijhe

Naast alle kastelen en musea kent de gemeente natuurlijk ook bezienswaardigheden die niet onder een thema in te delen zijn, maar toch de moeite waard zijn

Stenen Kruis bij de Eikelhof

Stenen Kruis bij de Eikelhof

Midden in een weiland langs de Boxbergerweg, vlak bij de Eikelhofweg, staat een oud en verweerd zandstenen kruis uit 1493, voorzien van een vlak wapenschild en een tekst in steen gebeiteld die melding maakt van de dood van ene Johannes Lueckens. Door slijtage is de tekst slecht leesbaar. Het blijft duister wat er echt is gebeurd. Die onduidelijkheid heeft mensen ertoe gebracht om zelf een bijpassend verhaal te bedenken.

filmpje over de mythe van het Stenen Kruis.

Eikelhofweg, Olst

 

boerderij-de-riet

IJsselhoeve De Riet

IJsselhoeve ‘De Riet’ is gebouwd 1882. De overgrootvader van Tom heeft deze hoeve gebouwd. De andere boerderij op deze plek is afgebrand in augustus en in november stonden de koeien al weer op stal in de nieuwe stal. Ellis en Tom zijn de 6e  generatie Lugtenberg op deze plaats. Dit is vrij uniek. Onze hoeve is volledig verbouwd van binnen met alle hedendaagse gemakken. De buitenkant is in oude stijl hersteld, zoals vensters, en het rieten dak. Bezoek de website

Kleistraat 17
8121 RG Olst

Stichting Ijsselhoeven

Stichting IJsselhoeven

Stichting is eind 2003 opgericht door een groep bewoners in de IJsselvallei, die het verdwijnen van de karakteristieke IJsselhoeven aan het hart gaat. De stichting zet zich in voor het ‘behouden, benutten en bewonderen’ van de hoeven en de erven. IJsselhoeven zijn de karakteristieke T-boerderijen en erven in de IJsselvallei.

Meer informatie vindt u op de site ijsselhoeven.nl

 

De tuinen van Salland

Kom genieten van het zomerseizoen  in de Tuinen van Salland!

Vier tuinen zijn zondag 3 september 2023 van 11 tot 17 uur opengesteld voor bezoekers, waarvan 2 in de gemeente Olst-Wijhe: De Tuinen van Ruim Zicht in Elshof, de Tuin van Fortmond in Olst.

Voor de tuinen bedraagt de toegang € 6,- p.p per tuin, incl. koffie/thee en iets lekkers.

Voor meer informatie zie: www.tuinenvansalland.nl 

Henny-Schaapman Wijhe

Atelier galerie De Verbeelding

Tuin met kunstwerken van Henny Schaapman

In haar werk laat Henny Schaapman zich  inspireren door en voor de natuur en gewoon het dagelijkse leven om haar heen:  gebeurtenissen, herinneringen, vorm, kleur, emotie en opvallende uitspraken van mensen.

bron: website van Henny Schaapman

Stationsweg 36
8131 DH Wijhe

Evenementen kalender

Voor de actuele activiteiten en evenementen kunt u raadplegen:
Agenda Olst-Wijhe
Agenda Nut Olst-Deventer
Agenda Infocentrum IJssel

Contact en over ons

Bekijk onze drie locatie met  adressen, telefoonnummers en route beschrijvingen.

privacy en disclaimer

www.touristinfo-olstwijhe.nl respecteert de privacy van bezoekers van de website en andere betrokkenen. Lees de volledige ‘Privacye Statement’.
Ondanks de constante zorg en aandacht die de Historische Vereniging Wijhe (HVW) aan de samenstelling van deze website besteedt, is het mogelijk dat informatie die op deze site wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. lees de volledige disclaimer tekst

Geverifieerd door MonsterInsights