Hieronder vindt u een overzicht van onze ijselhoeven in al hun glorie. Kijk voor nog meer info op www.ijsselhoeven.nl

 

IJsselhoeve Bissems Hofstede

Deze IJsselhoeve stamt uit 1870. Er zijn in het huidige gebouw nog steeds oude elementen te herkennen, zoals de oude tegels onder de schouw, de bedstedes, de leilindes voor het huis die een schaduwfunctie hadden en hebben. In de tuin staat een taxusstruik in de vorm van een kip op het nest, dit is een restant uit de oude slingertuin.

Klik hier voor meer info.

IJsselhoeve De Nieuwe Scham

De Nieuwe Scham is in 1880 gebouwd en bestaat uit een voorhuis met twee grote schuren en een kapschuur. De agrarische bestemming is in 1979 vervallen, na de verbouwing wordt er gewoond. Familie De Bruijn-Franken bewoont sinds 2006 deze IJsselhoeve met oude leilinden om het huis, een moestuin en een kleinschalige beeldentuin. U wordt ontvangen op de voormalige deel, waarbij u nog echt ervaart waar de koeien stonden (gebinten, hilden en zijn de haken van de kettingen van de koeien bewaard gebleven).

Klik hier voor meer info.

IJsselhoeve De Riet

IJsselhoeve 'De Riet'  is gebouwd 1882. De overgroot vader van Tom heeft deze hoeve gebouwd. De andere boerderij op deze plek is afgebrand in augustus en in november stonden de koeien al weer op stal in de nieuwe stal. Ellis en Tom zijn de 6e  generatie Lugtenberg op deze plaats. Dit is vrij uniek. Onze hoeve is volledig verbouwd van binnen met alle hedendaagse gemakken. De buitenkant is in oude stijl hersteld, zoals vensters, en het rietendak.

Klik hier voor meer info.

IJsselhoeve Hof van Duur

Deze IJsselhoeve is gelegen op het landgoed 'Hof van Duur' welke omgeven is door een hoogstam boomgaard, kikkerpoelen en meidoornheggetjes. De boerderij stamt uit 1721 en is verbouwd in een sfeer waarbij veel van de oude elementen weer in het zicht zijn gekomen. In de weilanden grazen onze belted galloways, robuuste schotse ruige zoogkoeien met een wit laken. 

Klik hier voor meer info.

Touristinfo IJssel

Infocentrum IJssel,
Rijksstraatweg 109,
8121SR Den Nul
0570 - 745040
Dagelijks 10-17 uur

Touristinfo Olst

Holstohus
Jan Schamhartstraat 5h,
8121CM Olst
0570 - 561606
Ma t/m za 10- 16 uur

Touristinfo Wijhe

Primera Schippers,
Langstraat 43,
8131BA Wijhe
0570 - 521307
Di t/m do 9-18 uur
Vrij 9-20 uur, za 9-17 uur

Facebook
Contact
Instagram
Twitter