In gemeente Olst-Wijhe vind je een diversiteit aan landschappen waar je heerlijk kan fietsen: langs de rivier de IJssel, tussentijds oversteken via pontjes/fietsveren en genieten van de prachtige uiterwaarden en even afstappen in een van de leuke 12 kernen die Olst-Wijhe te bieden heeft. Fietsen over het platteland, met uitzicht op boeren op de trekker, fraaie landgoederen, koeien en schapen in de wei, boerderijwinkels met streekproducten en Rustpunten onderweg voor een korte stop bij gastvrije bewoners in het buitengebied. U ontdekt Olst-Wijhe het beste op de fiets! Er zijn talloze routes hieronder een selectie.

Hazepad verhalenfietsroute

Spionnen, jagers en boeren. Heden, verleden en toekomst. Alles komt voorbij in de Hazepad verhalenfietsroute door het IJssellandschap. Een afwisselende fietsroute over het kenmerkende ‘platteland’ van Salland. Onderweg fiets je door bossen en natuurgebieden, langs weilanden, boerderijen en landgoederen. En langs de IJssel. Het landschap lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet. Wat leeft er in dat natuurgebied? Van wie zijn die koeien eigenlijk? Wie woont er op de boerderij en wie heeft zijn sporen achtergelaten op het landgoed? Ontdek het landschap en haar (voormalige) bewoners door de verhalen die je onderweg tegenkomt en die je kunt luisteren, lezen en zien.
Voor meer info kijk op www.ijssellandschap.nl

 

De Slinger van Salland

 

Het geheim van de IJssel in oorlog en vrede

Maak kennis met het oorlogsverleden van Olst-Wijhe. Met de Basjkieren die waren gelegerd in Wijhe en een grote rol hebben gespeeld in het ontstaan van de Monarchie, met de de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog en bezoek de bunkers van de IJssellinie uit de periode van de Koude Oorlog.

Klik voor de route hier


 

Rondje Pontje fietsroute Wijhe-Heerde-Olst

De route gaat langs alle mooie 'pareltjes' van beide gemeenten en zijn in een, voor fietsers zeer handzaam, klein boekwerkje paginagewijs beschreven. De IJssel vormt het natuurlijke middelpunt en de oversteek kan worden gemaakt bij de ponten van Wijhe en Olst. Maar de route kan ook worden opgedeeld, waarbij de oversteek kan worden gemaakt bij het Kozakkenveer te Veessen. De boekjes kosten € 2,00 en zijn, onder meer, verkrijgbaar bij beide informatiecentra en de toeristische informatiepunten van beide gemeenten. Download hier de route.

 

Mountainbike routes

MTB IJssellandroute 30 km

 

Deze MTB route maakt deel uit van het MTBnetwerk Salland.

Voor meer info klik hier.

De 12 kernenroute

Deze route is samengesteld door de Plaatselijke Belangen van de gemeente Olst-Wijhe. Het centrale punt van de route is het gemeentehuis in Wijhe. De route bestaat uit 4 etapes die u afzonderlijk kunt fietsen.

Klik hier voor: de hele route 

Fietsverhuur

Ontdek Olst en omgeving met de fiets! Huur een fiets bij een van onderstaande punten:
-Ripperda tweewielers, Kornet van Limburg Stirumstraat 44, 8121HA Olst.

Tel: 0570-745100
-Roy Seine, Torenstraat 2, 8121 AL Wijhe. Tel: 0570-521355
-Infocentrum IJssel Den Nul, Rijksstraatweg 109, 8121SR Den Nul. Tel 0570-745040
-Zwakenberg Tweewielers, Langstraat 82-84, 8131 BG Wijhe. Tel: 0570-524424

Fietsknooppuntenroutes

Stel zelf u fietsroute samen met behulp van de fietsknooppunten.

De kaart van het fietsnetwerk Salland  is verkrijgbaar bij de Touristinfopunten. Ook zijn er diverse gratis apps bijvoorbeeld Fietsnetwerk.

Klik hier en maak je eigen knooppuntenroute door de gemeente.

Voor te downloaden fietsroutes klik hier.

Beelden in en om Olst

Er is een leuke fietsroute waar je in Olst langs verschillende kunstwerken fietst.

 

Klik hier voor meer informatie

IJsseltheaterfietstocht

IJsseltheaterfietstocht 

 

Deze theaterfietstocht van ongeveer 30 kilometer fietsen brengt je via bijzondere plekken langs een keur van optredens. Dit allemaal langs de mooiste rivier van Nederland, de IJssel, waar cultuur en natuur samenstromen. Culturele juweeltjes die zich in een decor van landgoederen, uiterwaarden en coulisselandschap als een parelsnoer aaneenrijgen.

Klik hier voor meer info.

 

 

Happen en Trappen

Route 277 start in Heerde en doet Wijhe, Olst en Welsum aan. De route is ca. 60 kilometer.

Klik hier voor meer informatie

Touristinfo IJssel

Infocentrum IJssel,
Rijksstraatweg 109,
8121SR Den Nul
0570 - 745040
Dagelijks 10-17 uur

www.infocentrumijssel.nl

Touristinfo Olst

Holstohus
Jan Schamhartstraat 5h,
8121CM Olst
0570 - 561606
Ma t/m za 10- 16 uur

www.uthuus.nl

Touristinfo Wijhe

Historische Vereniging Wijhe
Langstraat 52,
8131BD Wijhe
0570 - 521062
Di t/m vrij 10-12 en 14-16 uur
Za 10-16 uur

www.historischeverenigingwijhe.nl

Facebook
Contact
Instagram
Twitter